Kemi

Ligevægt

08. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og knokler med den opgave men jeg ved ikke hvordan den skal løses, er der nogen kan hjælpe?

Ligevægtskonstanten for hydrogeniodid ligevægten ved 1000 K er 29,1.

Beregn ligevægtskoncentrationen af I 2, idet vi ved start har [HI] = 10,0 M (ved start er der hverken I2 eller H2 i beholderen)

H2+I2\leftrightharpoons 2HI


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{I ligev\ae gt:}
                            \small \frac{\left ( 10{.}0-2x \right )^2}{x\cdot x}=29{.}1               \small 0<x<5


Svar #2
08. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Kan det være rigtigt?

(10.0-2x)^2/((x·x))=29.1
? Ligningen løses for x vha. CAS-værktøjet WordMat. 
x=-2,94599    ∨    x=1,35237


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2018 af mathon

\small x=-2,94599 \small \textup{er jo ikke mulig, da }  \small 0<x<5

\small \textup{men x=1.4}      \small \textup{det er ikke rimeligt med mere end en decimal, da 10.0 er angivet med en decimal.}


Svar #4
08. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Ja så hvad forstod man med det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2018 af mathon

\small \textup{...at ligev\ae gtskoncentrationen af:}
                                                      \small \small\left [ I_2 \right ]=x=1{.}4\;M


Svar #6
10. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Ja det jeg forstod godt mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.