Matematik

vektor

08. februar 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej igen

Spørgsmålet jeg har lidt svært ved lyder: Er vektoren v=(31, 43) normalvektor for linjen med ligningen 899x+1247y=461 (jeg kan ikke finde ud af at tegne koordinater for vektorer på studieportalen, men håber i forstår, hvad jeg mener). 

Når jeg tegner den ind på geogebra, ser det ud til at være en tværvektor, men hvordan finder man ud af svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af peter lind

Nej. Det er den ikke. Det kan du se ved at x koordinaten skulle skifte fortegn. Dermod er de faktisk parallelle idet 29*(31, 43) = (899, 1247)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2018 af AMelev

En normalvektor for en linje ax + by = c er (a,b), men alle vektorer, der kan skrives som t·(a,b) = (t·a,t·b) er også normalvektorer, da de jo er parallelle med den.
Du skal altså undersøge, om (899,1247) kan skrives som (t·31,t·43).
Hint: Tag den ene af koordinaterne for at bestemme t og se, om det passer med den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2018 af AMelev

#1 Jeg er uenig. Spørgsmålet lyder på, om den er normalvektor - ikke retningsvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2018 af peter lind

Jeg er enig. Jeg forvekslede retningsvektor og normalvektor


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.