Matematik

Vinkel mellem to vektorer

09. februar 2018 af nuga22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået den vedhæftede fil som opgave til min SRO, men da jeg er i tvivl om beregningerne kan passe, spørger jeg nemlig en meget venlig sjæl om hjælp. Jeg vil være evigt taknemmelig for en hver form for hjælp.

Jeg har prøvet selv at udregne opgaverne, men jeg er i tvivl om de er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Desuden skal der stå:
cos(v) = brøk   =>   v = cos-1(brøk) = 170

Vedhæftet fil:fig.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2018 af mathon

               \small \cos\left ( v_{spids} \right )=\frac{\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix}}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}=\frac{\left | -3\cdot 1+7\cdot (-4) \right |}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}=\frac{\left | -31\right|}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}

               \small v_{spids} =\cos^{-1}\left ( \frac{31}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}} \right )=9{.}16^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2018 af mathon

\small \textbf{korrektion:}

               \small \small \cos\left ( v_{spids} \right )=\frac{\left |\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix} \right |}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}=\frac{\left | -3\cdot 1+7\cdot (-4) \right |}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}=\frac{\left | -31\right|}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}}

               \small v_{spids} =\cos^{-1}\left ( \frac{31}{\sqrt{58}\cdot \sqrt{17}} \right )=9{.}16^\circ


Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.