Kemi

Forbrændingsopgave - ammoniak

10. februar 2018 af amandamrasmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2018 af DinMakker

a. De reagerer i forholdet 1:1 så du skal bare beregne stofmængderne (n) ud fra formlen n=M/m. masserne (m) kendes og molarmassen (M) kan slås op i en databog.

b. Træk den stofmængden af den begrænsende reaktant fra stofmængden af den overskydende reaktant.

c. stofmængden du anvender af reaktanter svarer til stofmængden af dannet NH3. Derfor kan du anvende m=M/n til at bestemme massen.

d. Du kender nu teoretisk og empirisk værdi for massen af NH3. Divider den empirisk bestemte værdi med den teoretiske værdi. Gang dette tal med 100% for at få det procentvise udbytte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2018 af AngelOneOne

#1 - Nej. De reagerer ikke 1:1 - Reaktionsskemaet er ikke afstemt. Det afstemte reaktionsskema vil være:

N2(g) + 3 H2(g) → 2 NH3

Dvs. 1 mol N2 reagerer med 3 mol H2 for at danne 2 mol NH3

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2018 af mathon

                                                \small N_2\, _{\textit{(g)}}\; +\, 3\, H_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 2\, N\! H_3\, _{\textit{(g)}}
\small \textup{\ae kvivalente m\ae ngder}                 \small \textup{1 mol}         \small \textup{3 mol}             \small \textup{2 mol}
                                              \small 28{.}014 \; g      \small 6{.}048\; g           \small 34{.}062\; g   
\small \textup{aktuelle m\ae ngder}                      \small 28\; g            \small 8\; g                 \small 34{.}045\; g                      \small \textup{Hydrogen er i overskud}
\small \textup{forholdsregning:}
                                               \small \frac{m_{H_2}^{brugt}}{6{.}048\; g}=\frac{28}{28{.}014}

                                               \small m_{H_2}^{brugt}=\tfrac{28}{28{.}014}\cdot \left ( 6{.}048\; g \right )=6{.}04\; g
\small \textup{massen af den overskydende }
\small \textup{reaktant \textbf{efter} reaktionen }
                                               \small m(H_2)_{efter}=\left ( 8\; g \right )-\left ( 6{.}04\; g \right )=1{.}96\; g

\small \textup{Det teoretiske udbytte af }\mathtt{NH_3}\textup{ er:}\; \; \; \; \; 34{.}045\; g 
\small \small \textup{Det virkelige m\ae ngde }\mathtt{NH_3}\textup{ er:}\; \; \; \; \;         \small 17{.}0\; g?
\small \textup{udbytteprocent:}  
                                               \small \eta=\frac{17{.}0\; g}{0{.}34045\; \tfrac{g}{\%}}=49{.}9\% 


Skriv et svar til: Forbrændingsopgave - ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.