Fysik

Atomers linjespektrum

11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

God søndag aften venner

Jeg har den opgave men jeg ved ikke hvordan skal jeg løse den ,er der nogen mon kan hjælpe .


Svar #1
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Her file


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2018 af JulieW99

Hvad er det ved den, du ikke forstår?

- - -

Vh Julie


Svar #3
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)


- Bestem bølgelængden?
- Find tabelværdien i databogen og lav procentvis afvigelse.

håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2018 af JulieW99

- Bestem bølgelængden: Jeg gætter på, at du har fået en formel til det.

- Procentvis afvigelse er givet ved:\frac{forskel mellem målt værdi og tabelværdi}{tabelværdi}*100

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2018 af mathon

\small \textup{Ordenstallene skal tilh\o re }\mathbb{N}_0 


Svar #6
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

jeg har ikke fået noget formel


Svar #7
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Jeg har beregnet sådan men ikke sikker om det er rigtigt


sin?(θ)=(n·λ)/d     hvilket omskrives til   sin?(θ)=λ/d·n
d=1/100 mm=
(1/100)·?10?^6 nm=10000·nm
sin^(-1)?(0.058)=λ/10.000·3.35
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat. 
λ=9,92544
sin^(-1)?(0.115)=λ/10.000·6.65
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat. 
λ=9,93026
sin^(-1)?(0.176)=λ/10.000·10.15
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat. 
λ=9,98705
sin^(-1)?(0.240)=λ/10.000·13.9
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat. 
λ=9,99032
sin^(-1)?(0.294)=λ/10.000·17.1
? Ligningen løses for λ vha. CAS-værktøjet WordMat. 
λ=9,99859


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er meget sværtat læse. Der er en masse spørgsmålstegn, der sikkert står for noget andet. Hvad?

Du har fået en  formel: sin(θ)=(n·λ)/d og det er rigtigt, at det er den, du skal benytte.


Svar #9
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Det er hele opgave

det jeg ikke forstår er:om at bestemme bølgelænde 

Vedhæftet fil:fysik- natrium.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2018 af mathon

                 d\cdot \sin(\theta _n)=n\cdot \lambda      d=10^4\; nm

                 \lambda\left ( \theta _n,n \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(\theta _n)}{n}

                 \lambda\left ( 3{.}35,1 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(3{.}35)}{1}\; \; \;\; = 584{.}352\; nm
                 \lambda\left ( 6{.}65,1 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(6{.}65)}{2}\; \; \;\;=579{.}020\; nm
                 \lambda\left ( 10{.}50,3 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(10{.}50)}{3}=607{.}452\; nm
                 \lambda\left ( 13{.}90,3 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(13{.}90)}{4}=600{.}570\; nm
                 \lambda\left ( 17{.}10,5 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(17{.}10)}{5}=588{.}081\; nm


Svar #11
11. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Ja det er det , ved ikke hvordan jeg skal takke dig kære mathon,der du utrolig hjælpe herinde , det er faktisk imponerende . i hvert fald  tusinde tak for din tid og hav en rigtig god aften


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2018 af mathon

\textup{\textbf{korrektion} af tastefejl:}

                \lambda\left ( 3{.}35,1 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(3{.}35)}{1}\; \; \;\; = 584{.}352\; nm
                 \lambda\left ( 6{.}65,2 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(6{.}65)}{2}\; \; \;\;=579{.}020\; nm
                 \lambda\left ( 10{.}50,3 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(10{.}50)}{3}=607{.}452\; nm
                 \lambda\left ( 13{.}90,4 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(13{.}90)}{4}=600{.}570\; nm
                 \lambda\left ( 17{.}10,5 \right ) =\frac{10^4\cdot \sin(17{.}10)}{5}=588{.}081\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. februar 2018 af mathon

- Procentvis afvigelse er givet ved:
                                                            \small p=\frac{\textup{forskel mellem m\aa lt v\ae rdi og tabelv\ae rdi}}{\textup{tabelv\ae rdi}}\cdot 100\%


Skriv et svar til: Atomers linjespektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.