Matematik

Andengradspolynomium, bestemmer k så der er 2 rødder

13. februar 2018 af K16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kender et Andengradspolynomium som:

P(x)=(k^2-1)*x^2-3x+4 , k tilhørende reelle tal 

jeg skal bestemme k så P(x) har to rødder.

HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af mathon

\textup{Hvad er kravet til andengradsligningens diskriminant, }
\textup{n\aa r andengradsligningen skal have \textbf{to} r\o dder?}


Svar #2
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

Okay måske er der svært at forstå P(x) jeg vedhæfter et billede. 


Svar #3
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

den skal være større end 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2018 af Mathias7878

Dvs. du skal løse d>0
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2018 af mathon

         a=(k^2-1)
         b=-3
         c=4
         \small \textbf{d}=(-3)^2-4\cdot \left ( k^2-1 \right )\cdot 4>0


Svar #6
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

får jeg så ikke et interval som svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2018 af mathon

     Jo.


Svar #8
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

er det så resultat nok at skrive: 

-16k^2+25 > 0 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2018 af mathon

      Nej.


Svar #10
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

hvordan skal det interval opskrives? 

k tilhørende [-11;-11??....


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. februar 2018 af mathon

             \small 9-16(k^2-1)>0

             \small 9>16(k^2-1)

             \small \tfrac{9}{16}>k^2-1

             \small \small \tfrac{25}{16}>k^2

             \small k^2<\tfrac{25}{16}

             \small \sqrt{k^2}<\sqrt{\tfrac{25}{16}}

             \small \left |k \right |<\tfrac{5}{4}

             \small -\tfrac{5}{4}<k <\tfrac{5}{4}

            


Svar #12
13. februar 2018 af K16 (Slettet)

taaaak


Skriv et svar til: Andengradspolynomium, bestemmer k så der er 2 rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.