Kemi

Saltvandstitrering

13. februar 2018 af EmilArentsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en kemi rapport som skal sendes her i aften og har virkelig brug for noget hjælp med det sidste spørgsmål... 
Jeg har udregnet en masse tal: 
Stofmængden af sølvnitrat: 0,0007 mol 
Stofmænden af natriumchlorid: 0,0007 mol 
Massen af sølvnitrat i 0,70 ml vand: 0,040 g 

Ud fra disse tal skal jeg så udregne den tilsvarende masse af natriumchlorid i 1 L vand..... og det kan jeg simpelthen ikke gennemskue. Ville virkelig sætte pris på noget hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af mathon

\textup{Massen af s\o lvnitrat i 0,70 ml vand: 0,040 g}        

                                                      \left [ AgNO_3 \right ]=\frac{0{.}40\; g}{\left (0{.}70\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot 169{.}87\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}336\;M

\textup{\ae kvivakent masse af NaCl:}

                                                      m(NaCl)=\left ( 0{.}336\; \tfrac{mol}{L} \right )\left ( 58{.}4\; \tfrac{g}{mol} \right )=19{.}65\; \tfrac{g}{L}


Skriv et svar til: Saltvandstitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.