Fysik

Beregn strømmene

15. februar 2018 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håber at i kan hjælpe med denne opgave

Vedhæftet fil: Opgave.JPG

Svar #1
15. februar 2018 af Kristensenalex


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2018 af mathon

\small \textup{..."\textit{alle ved sp\ae ndingen 400 V betyder}",}
   \small \small \textup{n\aa r flere modstande er i brug, er de forbundet parallelt.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2018 af mathon

a)
                     \small I_{1000}=\frac{1000\; V\cdot A}{400\;V}

                     \small I_{1200}=\frac{1200\; V\cdot A}{400\;V}

                     \small I_{total} =?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

##2,3: Nej, det betyder det ikke.

Det betyder at

R1 er forbundet til faserne R-S.
R2 til S-T.
R3 til T-R.

#0: Tilslut pladerne enkeltvis, og beregn fasestrømmene med fasevinkel ( komplekse værdier ) i hvert tilfælde.

Tilslut dem så i opgavens kombinationer og adder de aktive fasestrømme.

Jeg tror vistnok at resultatet skal angives som de absolutte værdier af fasestrømmene.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

##2,3: Nej, det betyder det ikke.

Det betyder at

R1 er forbundet til faserne R-S.
R2 til S-T.
R3 til T-R.

#0: Tilslut pladerne enkeltvis, og beregn fasestrømmene med fasevinkel ( komplekse værdier ) i hvert tilfælde. Husk at anvende fasespændingerne for R, S, T til at lægge over modstandene.

Tilslut dem så i opgavens kombinationer og adder de aktive fasestrømme.

Jeg tror vistnok at resultatet skal angives som de absolutte værdier af fasestrømmene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2018 af Soeffi

#5 Passer dette forslag i delta-konfiguration af spændingskilden ?:

Spændingskilden er til venstre og kogepladerne til højre. Strømmene i netlederne kaldes Ia, Ib og Ic. Afbryderkontakterne kaldes 1, 2 og 3.

Vedhæftet fil:delta.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

#6:  Altså nu du spørger, så vil man:

1)  Lave sekundærviklingen i transformeren uden for bygningen stjernekoblet. Dette fordi man så kan etablere en nul-leder med et fornuftigt potentiale i forhold til faserne.

2)  Kontakterne udføres som dobbelt kontakter, èn på hver side af et varmelegeme. Ellers er et varmelegeme under spænding når der er afbrudt, og det tror jeg ikke er ønskeligt.

Men dine spændingsangivelser på transformerens viklinger er i princippet fine, angivet som komplekse størrelser. Dog skal der ikke angives et +/- , det er jo vekselspænding. Fasefølgen fremgår af vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2018 af Soeffi

#7...sekundærviklingen i transformeren uden for bygningen stjernekoblet...

...er det det samme som Y-konfiguration?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

Ja. Så transformeren konfigureres normalt som  Δ/Y - koblet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2018 af Soeffi

#9 Tak for svaret.

Svar #11
17. februar 2018 af Kristensenalex

Det vil sige det mathon gjorde i Svar #3 er forkert?


Svar #12
17. februar 2018 af Kristensenalex

Er det her rigtigt?

Vedhæftet fil:Opgave.JPG

Svar #13
17. februar 2018 af Kristensenalex


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. februar 2018 af Soeffi

#13 Som nævnt i #9 skal du kende opkoblingen, der normalt er Y-delta. Desuden skal du finde strømmene i netlederne, ikke strømmene over kogepladerne. Det forstår jeg sådan:

Vedhæftet fil:3_fase_y_delta.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. februar 2018 af hesch (Slettet)

#11:  Det vil sige det mathon gjorde i Svar #3 er forkert?

Ja, det er forkert.

#13:  Her gør du alligevel det forkerte.

#14:  Her vises at det er forskellige sammensætninger af fasestrømme, der går gennem kogepladerne, så både strømmæssigt og spændingsmæssigt sidder kogepladerne ikke parallelt, og strømmene kan derfor ikke beregnes som summen af deres absolutte værdier fordi strømmene i de tre faser er 120º ude af fase.

Spændinger og strømme skal angives ved deres komplekse værdier, og addition af strømme skal foretages ved kompleks addition som forklaret i #5.

Det kan ikke passe at du får tilstillet en sådan opgave, uden at dette stof er blevet gennemgået og er at finde i din bog. Prøv en gang at kigge i dennes indholdsfortegnelse, hvad den indeholder.

SP er ikke stedet, hvor 55 siders stof gennemgås, og som du alligevel heller ikke gider at sætte dig ind i. Jeg har ved en tidligere lejlighed spurgt dig, om du overhovedet læser hvad man skriver til dig, og jeg fristes faktisk til at spørge igen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. februar 2018 af hesch (Slettet)

Eksempel: 

1A + 2A = 3A

men

1/ 0º A + 2/ 120º A = 1,732/ 90º A


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. februar 2018 af Soeffi

#15

Man kalder knudepunkterne i delta-koblingen for A, B og C som vist nedenunder.

Der må gælde at:

I1 = ICA + ICB = PCA/UCA + PCB/UCB

I2 = IAB + IAC = PAB/UAB + PAC/UAC og

I3 = IBA + IBC = PBA/UBA + PBC/UBC.

Her må U være 400 V·√3 for alle par af knudepunkter, mens P = 0 W, når et varmelegeme er koblet fra.

Vedhæftet fil:3_fase_y_delta2.png

Brugbart svar (1)

Svar #18
17. februar 2018 af Soeffi

#17...Her må U være 400 V·√3 (regnet med fortegn) for alle par af knudepunkter...

Brugbart svar (1)

Svar #19
19. februar 2018 af Soeffi

Jeg får a):

    I1 = (1000 W)/(√3·400 V) = (5/2)·(1/√3) A

    I2 = (1200 W - 1000 W)/(√3·400 V) = (1/2)·(1/√3) A

    I3 = (-1200 W)/(√3·400 V) = -√3 A.

Så vidt jeg forstår er dette maksimum strømmene, men de optræder jo ikke til samme tidspunkt. Skal man tage hensyn til det?


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. februar 2018 af Soeffi

#5 Tilslut pladerne enkeltvis, og beregn fasestrømmene med fasevinkel ( komplekse værdier ) i hvert tilfælde.

Kræver en kompleks beregning ikke, at man kender frekvensen eller vinkelhastigheden ω?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.