Matematik

funktion f

18. februar 2018 af emil858f (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er givet ved 
f(x) = x^3-11*x^2+38*x-40;

a) Løs ligningen f'(x)=0 og forklar, hvad de fundne x-væ¦rdier fortæ¦kker om grafen for f. 


b) bestem monotoniforholdene for f

c) Tegn grafen for f og løs ligningen f(x)=0

jeg skal her bestemme arealet af det område i 1. kvadrant, som afgrænses mellem grafen og x-aksen. 

HJÆÆÆLLLPPP!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Hvilke opgaver har du brug for hjælp til? Er det det sidste, du mangler hjælp til? Det med arealet?

- - -

 

 


Svar #2
18. februar 2018 af emil858f (Slettet)

det er a og b 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2018 af Mathias7878

a) Løs ligningen vha. et matematik-program. Løsningerne er rødderne i tredjegradspolynomiet.

b) Se http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2018 af AMelev

HJÆÆÆLLLPPP til hvad?

Tag en ting ad gangen.

Kan du ikke differentiere f og finde nulpunkterne for f '?
Brug dit CAS-værktøj til det, og vend så tilbage, hvis du vil have det tjekket.
Samme procedure for de næste spørgsmål.

Går dit spørgsmål på at bestemme arealet af området?
I så fald skal du først bestemme x-grænserne ved at løse ligningen f(x) = 0. 
Så skal du se på grafen, hvilke nulpunkter for f, der begrænser området i 1. kvadrant og så bestemme integralet af f mellem de to grænser.


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.