Kemi

Saltkrystaller stofmængdeberegning

20. februar 2018 af chewiie - Niveau: B-niveau

Hej, har fået følgende opgaver og kan ærlig talt ikke komme igang. Nogen som kan hjælpe mig i gang, da jeg ikke lige er helt skarp til det her? 

Opløseligheden af alun (KAl(SO4)2.12H2O) i vand er 0,293 mol/L ved 20oC.

1. Beregn hvor meget (masse) KAl(SO4)2.12H2O der skal bruges til at fremstille 100 mL mættet opløsning.

For at være sikker på at vi har en mættet opløsning, tilsættes der 25% overskud af KAl(SO4)2.12H2O .

2. Hvor meget KAl(SO4)2.12H2O skal der i alt afvejes til 100 mL mættet opløsning ?

Tak på forhånd  :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Molvægt af KAl(SO4)2 • 12 H2O: 474.3884 g/mol

dvs. at der i 1 L kan opløses 474,3884 g/mol • 0,293 mol/L = 138,9958 g/L

I 100 mL, kan der derfor opløses: 138,9958 g/L / 10 =13,8996 g/100 mL

Overskud på 25% = 13,8996 • 1,25 = 17,3745 g ≈ 17,4 g

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Saltkrystaller stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.