Matematik

opgave 4

22. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?:)

Vedhæftet fil: 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Ja, hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af fosfor (Slettet)

b) brug determinanten

d) giver (5/11, 56/11)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2018 af AMelev

a) Stedvektoren OC = OA + AC (Indskudsreglen)
b) Areal af trekant udspændt af vektorerne AB og AC 
c) Benyt projektionsformlen
d) Da D ligger på BC, kan OD angives som OD = OA + t·AB. Indsæt koordinaterne og bestem OD og dermed D. Bestem så BD og CD udtrykt ved t og løs ligningen mht. t.


Svar #4
28. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

har lavet det her indtil videre, forstår ikke opgave b og c. håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2018 af AMelev

Der er ikke tale om brøker, men koordinatsæt.
a) Stedvektoren f \overrightarrow{OA} =\binom{3}{4}\: \textup{og}\: \overrightarrow{AC}=\binom{4}{6}

Du finder koordinaterne til en sum af vektorer ved at lægge 1.kkordinaterne samme og 2.koordinaterne sammen. Når du gør det, har du så OC's koordinater og dermed også c's, så dit resultat er rigtigt.

b) Determinanten ser ikke ud, som du har skrevet. 
det(\binom{a_1}{a_2},\binom{b_1}{b_2})=\begin{vmatrix} a_1 &b_1 \\ a_2& b_2 \end{vmatrix}=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 Der ganges "overkors" fra øverste venstre hjørne til nederste højre hjørne minus nederste venstre til øverste højre.
Du har fat i det rigtige for at bestemme AB, men du skal sætte koordinaterne ind og beregne koordinatsættet. 
Nu har du jp bestemt C i sp. a) og så skal du beregne koordinatsættet til AC også. Så har du to vektorer og kan bestemme arealet som ½|det(AB,AC)|

I b) har du bestemt koordinatsættene for AB og AC - dem sætter du ind i prjektionsformlen.

Prøv, om du selv kan nu - ellers skriv igen.


Svar #6
04. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Har prøvet i flere dage nu sidder stadig fast --- UFFF


Svar #7
04. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Det er opgave b, jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2018 af AMelev

\overrightarrow{AB}=\binom{b_1-a_1}{b_2-a_2}=\binom{-5-3}{1-4}= \binom{-8}{-3}

det(\overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC}) = \begin{vmatrix} -8 &4 \\ -3 &6 \end{vmatrix}=(-8)\cdot 6-(-3)\cdot 4=-60
Arealet af trekanten er ½·|det(AB,AC)| = ½·|-60| = ½·60 = 30.

NB! Jeg skrev i #5, at du skulle beregne koordinatsættet til AC, men det har du jo fået opgivet, så det er lige til at bruge.


Svar #9
04. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Forstår slet ikke c eller d 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2018 af AMelev

c) Hvad siger projektionsformlen?


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. marts 2018 af fosfor (Slettet)


Svar #12
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Ej ved det ikke, er helt blank 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2018 af AMelev

Du ved godt, at det er helt legalt at slå op i sin bog og finde det, man skal bruge, ikke? 
Nu må du altså selv komme på banen og gøre en indsats.


Svar #14
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Jamen


Svar #15
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Prøver jo, men det går helt glat


Svar #16
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Har gjort det her, men det er jo forkert


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2018 af AMelev

A og B er punkter.
Du skriver stadig vektorer som brøker!
I projektionsfomlen har du skrevet det rigtigt, men det er ikke de rigtige vektorer, og så begynder du selv at regne det forkert ud i stedet for at lade TI gøre arbejdet.

Skalarprodukt beregnes i TI med dotP(a,b), når a og b er defineret rigtigt.

Projektionen af AB AC er \overrightarrow{AB}_{\overrightarrow{AC}}=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AC}}{\left \| \overrightarrow{AC} \right \|^2}\cdot \overrightarrow{AC}

Definer AB:=[-8;-3] og AC:=[4;6], hvis du ikke allerede har gjort det.

Skriv \frac{dotP(AB,AC)}{norm(AC)^2}\cdot AC og lad TI regne det ud.


Svar #18
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvad med d'erne? mangler kun der så er jeg helt færdig ;(


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. marts 2018 af AMelev

#3
d) Da D ligger på BC, kan OD angives som OD = OB + t·BC. Indsæt koordinaterne og bestem OD og dermed D. Bestem så BD og CD udtrykt ved t og løs ligningen mht. t.
Skrivefejl i #3!

Definer OB:=[-5;1], OC:=[7;10] , BC:=OC-OB og
OD := OB + t·BC (NB! Da D skal ligge mellem B og C, skal t ligge mellem 0 og 1).
Beregn derefter BD:=OD-OB og CD:=OD-OC.

Løs så ligningen solve(norm(BD)/norm(CD)=5/6,t)|0<=t<=1  ... du skulle gerne få t = 5/11.
Skriv OD|t=5/11 og tryk Enter, så regner TI den ud.

Vedhæftet fil:vektorer.JPG

Skriv et svar til: opgave 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.