Matematik

Reducering af udtryk

23. februar 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder lige og øver til matematik skriftlig termins prøve.

Jeg har stødt påfølgende opgave:

(a+b(a-b)-(a+b)^2 og jeg er simpelthen i tvivl om fremgangmåden?? Jeg har prøvet at få et svar, men ved ikke om det er det rigtige: a^2-b^2-a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2018 af mathon

                       \small \small a+b(a-b)-(a+b)^2=

                       \small a+(ab-b^2)-(a^2+2ab+b^2)=

                       \small a+ab-b^2-a^2-2ab-b^2=

                       \small -a^2+a-2b^2-ab


Svar #2
23. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Hov, der skulle stå: (a+b)(a-b)-(a+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2018 af mathon

Skulle der have stået

                       \small \small \small (a+b)(a-b)-(a+b)^2
bliver det:

                       \small (a+b)(a-b)-(a+b)^2=

                       \small a^2-b^2-(a^2+2ab+b^2)=

                       \small a^2-b^2-a^2-2ab-b^2=

                       \small \small -2b^2-2ab=-2b(b+a)                 


Svar #4
23. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Okay, så det vil sige denne her anden opgave: (a+b)^2 -a^2-ab = b^2+ab


Svar #5
23. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Altså mit svar er b^2+ab


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2018 af mathon

             Ja


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.