Matematik

Lineær sammenhæng

24. februar 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til dette:

Opg. 1

En lineær sammenhæng er givet ved ligningen: y = 3x + 4

Bestem når x = 7, og bestem hvor meget y vokser med, når x vokser med 5.

Opg. 2

Prisen for en bestemt vare antages at vokse med 4,5 % pr. år. Det oplyses, at prisen for varen er 213 kr. i 2015.
Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i prisen for varen efter 2015.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af mathon

Opg. 1
                  \small \Delta y=3\cdot \Delta x

                  \small \Delta y=3\cdot 5=15

                  


Svar #2
24. februar 2018 af MariaJK (Slettet)

Hvad står trekanten for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af mathon

Opg. 2
                  \small \small P(x)=P_o\cdot 1{.}045^x

\small \textup{P(x) er prisen x \aa r efter 2015 og x er antal \aa r efter 2015.}


Svar #4
24. februar 2018 af MariaJK (Slettet)

Tak for hjælpen. 

Står trekanten for delta? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Svar #6
24. februar 2018 af MariaJK (Slettet)

Men hvorfor er den med? Skal den være det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \Delta y \ \textup{er \ae ndringen i y-v\ae rdien}

  \small \Delta x \ \textup{er \ae ndringen i x-v\ae rdien}

så når x vokser med 5, så vokser y med 15.

- - -

 

 


Svar #8
24. februar 2018 af MariaJK (Slettet)

Når, nu er jeg med. Kan du evt hjælpe med at løse denne ligning?

x^2+2x+35 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2018 af Mathias7878

Overstående er en andengradsligning.

Benyt da, at:

  \small d = b^2-4ac

samt

  \small x = \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}

hvor

  \small a = 1 \ b = 2 \ c = 35

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2018 af mathon

               \small x=\left\{\begin{matrix} -1-\sqrt{34}\cdot i\\ -1+\sqrt{34}\cdot i \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.