Matematik

Betsem stamfunktion til funktion der gšr gennem et punkt

24. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der nogen der gerne vil hjælpe????

jeg er igang med opgaver til stamfunktion og ubestemt integral

vil bare ger vide om jeg er på rette vej

Opgave 7

Bestem stamfunktion til funktion der går gennem grafen (2,8)

Funktionen lyder således

f(x)=6x+2

Jeg er kommet frem til følgende

f(x)=6x+2

F(x)=6*1/2x^2

F(x)=3x^2+k=8

F(2)=3*2^2+k=8

F(x)=36+k=8

F(x)=36-8

K=36-8

k=28

Jeg har ike vedhæftet nogen fil da opgaverne er fra Systime

Kh AP


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af mathon

\small \textup{Stamfunktioner:}
                            \small F(x)=3x^2+2x+k \small \textup{...}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af AMelev

Meningen er indimellem god nok, men der er grove formuleringsfejl, og det kniber gevaldigt med almindelig talbehandling og simpel ligningsløsning.

#0

f(x)=6x+2

F(x)=6*1/2x^2 +2x +k Du skal huske stamfunktion til alle led.

F(2)=8

F(2)=3*2^2+ 2·2+k=8
Regningsarternes hierarki: 3·4 + 4 + k = 8⇔ k = 8-16= -8

F(2)=36+k=8 VÆK! ⇔ k = 8 -36   
 

F(2)=36-8 NEJ! F(2) = 8!!!! Det er 36 - 8 =- k

K=36-8 

k=28

Tjek ved at definere F(x) som 3x2 + 28, som du kom frem til, og se, om den aflededéde funktion er f(x) og om grafen går gennem (2,8).


Svar #3
25. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for svar


Svar #4
25. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Hej jeg frostår alligevel ike helt hvad der bliver af 2*2, forsvinder den ikke?

ved at beholde 2*2 f¨år jeg et andet resultat

K=36+4-8

k


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af ringstedLC

\begin{align*} 3x^2&\neq(3x)^2\Downarrow\\ 3\cdot x\cdot x&\neq(3x)\cdot(3x)\Downarrow\\\\ 3\cdot 2^2&\neq(3\cdot 2)^2\Downarrow\\ 3\cdot 2\cdot 2&\neq(3\cdot 2)\cdot (3\cdot 2)\Downarrow\\ 12&\neq36 \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2018 af AMelev

Det er den grønne i #2, der er rigtig jf. Regningsarternernes hierarki:

Allerførst evt. parenteser og derefter
- Funktioner fx ..a, √, ln, så
- Gange og divider, og allersidst
- Plus og minus
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2018 af Mathias7878

Samtlige stamfunktioner

til f(x):

            \small F(x) = 6\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2+2x +k = 3 x^2+2x+k

Igennem punktet P(2,8)

kræver at:

              \small F(2) = 8

              \small 3\cdot 2^2+2\cdot 2+k = 8

              \small 16+k = 8

              \small k = 8-16 = -8

Dvs. stamfunktionen F(x) igennem punktet P(2,8)

er:

                \small F(x) = 3x^2+2x-8

- - -

 

 


Svar #8
26. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tusind tak,, det var jeg også kommet frem til i anden omgang

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Betsem stamfunktion til funktion der gšr gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.