Matematik

vektorregning - ligning

25. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse ligningen (ps. tror der skal stå vektor d istedet for b). Men min solve-funktion siger at der ingen løsninger er, måske har jeg indtastet det forkert. Det blev trykket på følgende måde i Nspire.

dotP står for prik

norm står for længde

nSolve(dotP(c,d)/norm(c)*norm(d)=30)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2018 af Mathias7878

Jeg tror ikke, at det der n skal være der til at starte med.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2018 af Mathias7878

Husk ligeledes at regne i grader og ikke radianer.

- - -

 

 


Svar #3
25. februar 2018 af Mathian

Hm det virker med andre løsninger. Fik lært det på youtube. Yes, virker stadig ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2018 af Mathias7878

Umiddelbart mangler der også noget i dit udtryk. Hvad er det, du ønsker at isolere? Man plejer, at skrive , (den variabel man ønsker at isolere) til sidst.

- - -

 

 


Svar #5
25. februar 2018 af Mathian

glemte at vedhæfte den, sorry


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2018 af AMelev

Der er flere ting, der halter. Læg lige opgaven op.


Svar #7
25. februar 2018 af Mathian

opgaven


Svar #8
25. februar 2018 af Mathian

opgave 3


Svar #9
25. februar 2018 af Mathian

Jeg har forresten skrevet med hensyn til t, glemte bare at skrive det foroven. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. februar 2018 af AMelev

#0
nSolve(dotP(c,d)/norm(c)*norm(d)=30)

Du skal løse ligningen \frac{\vec{c}\cdot \vec{d}}{\left \| \vec{c} \right \|\cdot \left \| \vec{d} \right \|}=cos(30) mht. t.

I TI: solve(dotP(c,d)/(norm(c)*norm(d))=cos(30),t)
Der er ingen grund til at bruge Nsolve (numerisk løsning).

Da du har glemt at skrive cos, får du ingen løsning, da brøken på venstre side er mindre end 1 og altså aldrig kan blive 30.
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. februar 2018 af mathon


Svar #12
25. februar 2018 af Mathian

Tak AMelev, en stor hjælp. 

Tak Mathon, ville bare gerne prøve selv, da jeg gerne vil lære at bruge redskabet. 


Skriv et svar til: vektorregning - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.