Matematik

vektorregning - hmm er det rigtigt?

23. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Tak :)


Svar #1
23. februar 2018 af Mathian

opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af fosfor (Slettet)

a) I formlen indgår c vektoren 2 gange. Derfor skal der divideres med norm(c)2


Svar #3
24. februar 2018 af Mathian

Det sandt, tusind tak for rettelserne. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2018 af AMelev

c) er forkert. Du har sat c·d = 30, men det er vinklen mellem de to vektorer, der skal være 30º, så du skal løse ligningen 

\frac{\vec{c}\cdot \vec{b}}{\left \| \vec{c} \right \|\cdot {\left \| \vec{d} \right \|}}=cos(30)

mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2018 af mathon

3.        
              Define c=[2,t-3]
              Define d=[t+1,5]

              solve(dotP(unitV(c),unitV(d))=sqrt(3)/2,t)

              display \small \textup{(efter nogen tid)}

                   \small t=\left\{\begin{matrix} 3{.}62120\\ 6{.}84424 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2018 af mathon

\small \small \small \textup{Opgaven indeholder beregning af et fjerdegradspolynomium, hvorfor CASberegning m\aa \ formodes "lovlig".}


Svar #8
25. februar 2018 af Mathian

Mange tak for hjælpen :)))


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2018 af mathon


Skriv et svar til: vektorregning - hmm er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.