Matematik

bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m

25. februar 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m når

l: (x,y) = (2,3)+t(4,-1)

m: (x,y) = (-1,7)+t(-2,0)

er det ikke noget med at finde normalvektorene og skalarproduktet af disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af peter lind

Det er det samme som vinklen mellem retningsvektorerne


Svar #2
26. februar 2018 af soer381k

og retningsvektorene for l og m er:

rl = (4,-1)    og    rm = (-2,0)

hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af ringstedLC

Det er ligemeget, om du bruger normal- eller retningsvektorerne. Men nu har du jo retningsvektorerne lige for næsen. Fat i formelsamlingen!


Skriv et svar til: bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.