Matematik

Hjælp Flere brøker med bogstaver

26. februar 2018 af Belcookie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ligger inde med stykket 

3                     3                   3

-          -            -          -         -

4a^2-4b^2      4a + 4b        4a-4b

eller 7a+b/4a^2 -4b^2   -  3/4a+4b    -   3/4a-4b

forstår det ikke nogle der kan hjælpe ? tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Mathias7878

Jeg forstår umiddelbart ikke, hvad dit spørgsmål er. Hvad skal de der 3-taller betyde? Hvis du kan, så vedhæft hellere et billede af opgaven, som den ser ud.

- - -

 

 


Svar #2
26. februar 2018 af Belcookie (Slettet)

Det er 3 brøkere som skal reduseres ned til 1 brøk


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af Mathias7878

Kan du tage et billede af opgaven og vedhæfte den herinde? Så er det nok lettere at se, hvordan brøkerne ser ud.

- - -

 

 


Svar #4
26. februar 2018 af Belcookie (Slettet)

https://gyazo.com/b6d68ae699158a36510f0fdad54dcb10


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af Mathias7878

Se evt

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cfrac%7B7a%2Bb%7D%7B4a%5E%7B2%7D-4b%5E%7B2%7D%7D-%5Cfrac%7B3%7D%7B4a%2B4b%7D-%5Cfrac%7B3%7D%7B4a-4b%7D

- - -

 

 


Svar #6
26. februar 2018 af Belcookie (Slettet)

TUSIND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2018 af mathon

              \small \small \frac{7a+b}{4a^2-4b^2}-\frac{3}{4a+4b}-\frac{3}{4a-4b}=

              \small \frac{7a+b}{4(a+b)(a-b)}-\frac{3}{4(a+b)}-\frac{3}{4(a-b)}=

              \small \frac{7a+b}{4(a+b)(a-b)}-\frac{3(a-b)}{4(a+b)(a-b)}-\frac{3(a+b)}{4(a-b)(a+b)}=

              \small \frac{7a+b-3a+3b-3a-3b}{4(a+b)(a-b)}=\frac{(a+b)}{4(a+b)(a-b)}=\frac{1}{4(a-b)}


Skriv et svar til: Hjælp Flere brøker med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.