Matematik

At bestemme en funktions nulpunkt

26. februar 2018 af skerderbrooo - Niveau: B-niveau

Følgende funktion er bestemt ved: f(x) = 3x3-3x2-x+1

a) Bestem funktionens nulpunkter

Jeg har ingen anelse om hvordan man finder et nulpunkt, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Mathias7878

a) Løs f(x) = 0

Nulpunkter er det samme som løsninger.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af mathon

        solve(3x^3-3x^2-x+1=0,x)


Svar #3
26. februar 2018 af skerderbrooo

#2

        solve(3x^3-3x^2-x+1=0,x)

Tak for det. Jeg forstår dog ikke hvorfor det komma er der til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af mathon

\small \small \textup{...skal v\ae re med i syntaksen for at angive med hensyn til \textbf{hvilken} variabel ligningen skal l\o ses. }


Skriv et svar til: At bestemme en funktions nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.