Matematik

Hjælp til at bestemme defintionsmængde

26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede. 

Facit er Dm(f)=-\frac{1}{2},uendelig

Er der en, der kan forklare mig, hvordan jeg kan komme frem til samme facit?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2018 af SuneChr

ln t   er defineret for alle positive t
Derfor vil det, for indmaden, også gælde:
2x + 1 > 0  ⇔  x > - 1/2
Dm(f) =  {x | - 1/2 < x < ∞}


Svar #2
26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Okay tak for hjælpen. Under samme opgave er der en delopgave, som jeg har brug for lidt hjælp til.

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjerne med ligningerne x=0 og x=6 afgrænser i første kvadrant en punktmængde der har et areal.

2) Bestem arealet af M

Jeg tænker at jeg skal tage integralet af 0 og 6, men jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal skrive f(x) ind.

Facit er 4,67

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2018 af SuneChr

\int_{0}^{6}\left ( \ln \left ( 2x+1 \right )-\frac{1}{3}x \right )\, \textup{d}x   =  \frac{13\ln \left ( 13 \right )}{2}-12


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af AMelev

Definer f(x) som angivet.
Beregn \int_{0}^{6}f(x)dx

Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme defintionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.