Matematik

procent

26. februar 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

hej nogle der kan hjælpe:

Ole køber 15 flasker rødvin til 37,95 kr. pr. flaske.

Ole får en rabat på 3 % fordi han har købt mere end 10 flasker.

Rabatten gives på den del af købet der er større end 10 flasker.

Beregn Ole's rabat i kr.

(Skriv facit med 2 decimaler, husk enheden kr.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Mathias7878

Udregn prisen for 5 flasker uden rabat. Udregn derefter prisen for 5 flasker med rabat. Træk disse fra hinanden og du har beregnet Oles rabat i kr. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af SuneChr

Hvor mange flasker får Ole rabat på?
Hvad skal Ole give, før rabat, for disse flasker?
Hvor meget rabat får han på disse flasker? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af mathon

         \small \left (10 \; fl \right )\cdot \left (37{.}95 \; \tfrac{kr}{fl} \right )+\left (5 \; fl \right )\cdot \left (37{.}95 \; \tfrac{kr}{fl} \right )\cdot 0{.}97


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af mathon

            


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af mathon

            \small \begin{align*} 10 \; fl & \; 37{.}95\; \tfrac{kr}{fl} =379{.}50\; kr \\ 5 \; fl & \; 36{.}81\; \tfrac{kr}{fl}=\underline{184{.}05 \; kr} \end{align*}
                                         \small 563{.}55\; kr


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.