Matematik

Afstand mellem to linjer

26. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet et billede!

Jeg forstår ikke helt "Da vektor n_l = 3n_m er de to normalvektorer og derfor også de to linjer parallele"

Jeg håber, at der evt. er en der kan hjælpe mig med at forstå, hvad ovenstående sætning betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2018 af peter lind

Normalvektorer er vektorer, der står vinkelret på linjen. Deres tværvektor er dermed også parallelle og parallel med deres retninger


Svar #2
26. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Yes, okay.

Men hvorfor er l's normalvektor lig med 3 gange m's normalvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af peter lind

Det ser man ved at gange l's normalvektor med 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af mathon


Svar #5
26. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ah okay. Så når l's normalvektor er lig 3 gange m's normalvektor, så vil linjerne være parallelle? Og ikke på noget andet tidspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{Fordi }
                      \small \begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}=3\cdot \begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}


Svar #7
26. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Super! Tak tak tak :-)


Skriv et svar til: Afstand mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.