Kemi

Gibbs-energi

27. februar 2018 af Zeus1321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg har en opgave der lyder således:

1. Argumenter for, at ΔH = 176 kJ/mol og ΔS= 288 kJ/mol

Man skal vel bruge formlen for Gibbs-energi, som er:

ΔG= ΔH - T * ΔS 

Derudover kan jeg ikke helt komme videre derfra 

(se evt. vedhæftet fil for graf) 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af mathon

\small \small \textup{almindeligvis er enhederne for }\mathrm{\Delta H\; og\; \Delta S\; \tfrac{kJ}{mol}\; og\; \tfrac{J}{mol\cdot K}}


Svar #2
27. februar 2018 af Zeus1321 (Slettet)

#1

\small \textup{almindeligvis er enhederne for }\mathrm{\Delta H\; og\; \Delta S\; \tfrac{kJ}{mol}\; og\; \tfrac{J}{mol\cdot K}}

Ja undskyld, J/mol*K for entropi


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af mathon

\small \mathrm{\Delta G\; < 0 }\textup{ for spontan reaktion.}


Svar #4
27. februar 2018 af Zeus1321 (Slettet)

#3

\small \mathrm{\Delta G\; < 0 }\textup{ for spontan reaktion.}

Ja, men jeg kan ikke se, hvordan jeg skal påvise at entalpi er 176 og entropi er 288 igennem regnestykket


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af mathon

           \small \small \mathrm{\Delta G_{\textup{pr mol}}}=176\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol}}-\left (0{.}288\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol\cdot K}} \right )\cdot T=-\left (0{.}288\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol\cdot K}} \right )\cdot T+176\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol}}
\small \small \textup{eller med udeladelse af enheder:}

           \small \mathrm{\Delta G}=-0{.}288\, T+176


Svar #7
27. februar 2018 af Zeus1321 (Slettet)

#6

           \small \small \mathrm{\Delta G_{\textup{pr mol}}}=176\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol}}-\left (0{.}288\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol\cdot K}} \right )\cdot T=-\left (0{.}288\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol\cdot K}} \right )\cdot T+176\; \mathrm{\tfrac{kJ}{mol}}
\small \small \textup{eller med udeladelse af enheder:}

           \small \mathrm{\Delta G}=-0{.}288\, T+176

Men hvordan er det et argument? Man kan se, at entropien er negativ, og entalpien er positiv


Skriv et svar til: Gibbs-energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.