Matematik

Bestem den største og mindste værdi samt periode

27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne funktion:  [f(x)=3sin(2x+0,7)+1]  og skal bestemme den stoerste og mindste vaerdi samt  peroden

Jeg er gaaet tabt. Kan nogle bidrage med et hint eller to? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af AMelev

Sin(...) bevæger sig i intervallet [-1,1], så 3sin(...) bevæger sig i intervallet [?,?] og dermed må 3sin(....) + 1 bevæge sig i intervallet [?,?]

Perioden for sin er 2π, dvs, at den gentages, når t1 - t2= 2π⇔ 2x1+0.7 - (2x2 + 0.7) = 2π ⇔x1 - x2 = π.


Skriv et svar til: Bestem den største og mindste værdi samt periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.