Kemi

Entalpi og entropi

28. februar 2018 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man skal argumentere for dette, hvad skal man så sige? er reaktionen spontan ved Gibbs mindre end 0?? Eller kan bare argumentere ud fra funktionsforskriften..?

Har virkelig ingen ide..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

For en proces der forløber ved konstant temperatur gælder:

ΔG = ΔH - TΔS

Hvis du så sammenligner med den fundne funktionsforskrift

y = -0,288x + 176

(hvor y svarer til ΔG og x til T)

så kan du se at

ΔH = 176 kJ/mol

ΔS = 0,288 kJ/(mol*K) = 288 J/(mol*K)


Skriv et svar til: Entalpi og entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.