Matematik

Sandsynlighed

28. februar 2018 af mikkel981 - Niveau: 9. klasse
Hej.
Det 3 år siden jeg sidst har regnet sandsynlighed. Stødte på denne opgave og kan ikke huske hvordan man løser den..
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

Sandsynligheden for at slå krone med en mønt er

 \small \tfrac{1}{2} = 50 \%

Hvis du derimod har to mønter, er sandsynligheden for at begge mønter viser krone, sandsynligheden for at den ene mønt viser krone ganget med, at den anden mønt viser krone:

\small \tfrac{1}{2}\cdot \tfrac{1}{2} = \tfrac{1}{4} = 25 \%

Du kan evt. skriver alle de forskellige muligheder ned, f.eks:

Mulighed 1: plat, plat

Mulighed 2: plat, krone

Mulighed 3: krone, krone

Mulighed 4: krone, plat

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der er 4 mulige udfald:

KK

KP

PK

PP


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.