Matematik

Vektor i 2D

01. marts 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en parameterfremstilling for linjen der går igennem punkterne (2,-3) og (-7,9)

Hvordan gør jeg det?

Altså jeg har lært at gøre det med en retningsvektor eller tværvektoren af en normalvektor.

Er lidt på bar bund her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2018 af janhaa

\vec r={[-9, 12]}=3[-3,4]\\ \\ {[x,y]} =\vec r\cdot t + {(2, -3)}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{Retningsvektorer for linjen }
\small \textup{er: }
                         \small \overrightarrow{r}_k=k\cdot \begin{pmatrix} -7-2\\9-(-3) \end{pmatrix}=k\cdot \; \begin{pmatrix} -9\\12 \end{pmatrix}       \small \textup{hvor k=}\tfrac{1}{3}\textup{ er bekvem:}

                         \small \overrightarrow{r}_{anvendt}=\tfrac{1}{3}\cdot \; \begin{pmatrix} -9\\12 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -3\\4 \end{pmatrix}

\small \textup{N\aa r P(x,y) er et vilk\aa rligt punkt p\aa \ linjen}
\small \textup{har man:}

                          \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -3\\4 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}


Skriv et svar til: Vektor i 2D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.