Matematik

hvordan skal det skrives ind i ti nspire

02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg skrive dette ind i TI-nspire? altså især den sidste del med grænserne


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af Mathias7878

|0≤t≤20

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2018 af mathon

         \small ....|t\blacklozenge >0 \, and\, t\blacklozenge <20


Svar #3
02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Når jeg trykker enter, mister jeg grafen og der kommer intet frem. Har prøvet begge jeres metoder. Jeg ved ikke helt hvad der sker


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2018 af Mathias7878

Prøv at ændre alle t-værdierne til x værdier og ændre ligeledes det jeg skrev i #1 til x.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2018 af mathon

Define:=f(t)=-0.0033t^3+0.0340t^2+0.7032t+6.4910 | \small 0\blacklozenge <t \, and\,\, t\blacklozenge 20 and


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2018 af AMelev

Betingelsen skriver du bare som |0<=t<=20, så laver TI om til ≤.

Du skal huske, at TI i grafvinduet forlanger, at x er den uafhængige variabel (der står fx f1(x)= i indtastningsfeltet), så uanset at du har defineret f med varablen t, skal du i grafvinduet skrive f(x).

NB! Den lodrette streg benyttes generelt til betingelser, fx hvis du kun vil have positive løsninger til en ligning, skriver du Solve(...... = ....,x)|x>0


Svar #8
02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Cool, tak skal I alle sammen have!


Svar #9
02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Har gjort præcist, som du siger #7 - min graf forsvinder af en eller anden grund stadig?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2018 af Mathias7878

Prøv at vedhæfte et billede.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2018 af AMelev

Det forstår jeg ikke. Læg lige et billede op. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2018 af Mathias7878

Definer:

f(x):= -0.0033x^3+0.0340x^2+0.7032x+6.4910 |0<=x<=20

og så skriv f(x) inde i et graf vindue og brug "zoom fit".

- - -

 

 


Svar #13
02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg fik det til at virke!!! Jeg havde glemt at erstatte et t :-/

Tusinde tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. marts 2018 af AMelev

Du behøver ikke erstatte - se vedhæftede.

Vedhæftet fil:graf.JPG

Svar #15
02. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Nå, hvor smart!

Endnu engang tak :)


Skriv et svar til: hvordan skal det skrives ind i ti nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.