Matematik

Uniform kontinuitet

02. marts 2018 af JohnDoe1990 - Niveau: Universitet/Videregående

Se vedhæftet opgaveformulering. 

Har forsøgt at løse opgaven på følgende måde: 

For passende x,y gælder pr. antagelse: 

\left | f(y)-b \right |< \epsilon \Leftrightarrow b-\epsilon<f(y)<b+\epsilon

\left | f(x)-a \right |< \epsilon \Leftrightarrow a-\epsilon<f(x)<a+\epsilon

Da må 

\left | f(y)-f(x) \right | < 2 \left | b-a \right | < \epsilon

... Men jeg har ikke noget x og y i denne ulighed så jeg har svært ved at finde et passende K.

Nogen idéer? :-)

Vedhæftet fil: spørgsmål.png

Svar #1
02. marts 2018 af JohnDoe1990


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Da

  lim   f(x)  =  b
x->inf

eksisterer for alle ε>0 et Nε sådan at  |f(x) - b| < ε  for alle x > Nε.
                                                  samt  |b - f(y)| < ε  for alle y > Nε.

By triangle inequality:
|f(x) - f(y)| <= |f(x) - b| + |b - f(y)| < 2ε           når      x > Nε  og  y > Nε

Substitueres ε med ε/2 fås det ønskede med K = Nε/2


Skriv et svar til: Uniform kontinuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.