Fysik

Sammenhængden mellem bølgefart og bølgelængde

03. marts 2018 af fireniss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan forklarer man sammenhængden mellem de to?

Jeg har en opgave som lyder: Forklar sammenhængen mellem bølgefart og bølgelængde.
Derudover en opgave som lyder "Hvad skal bølgefarten være, hvis første overtone skal ses ved frekvensværdi på 0,2 Hz.

Jeg har tideligere i opgaven udregnet bølgelængden til 1,49 m


Svar #1
03. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Jeg har fundet ud af hvordan man regner bølgefarten nu.
Bølgefarten er jo den samme for alle partialtonerne i bølgelængden

så man kan starte med at finde ud af hvad frekvensen for grundtonen er
f= n · f1    ⇔    0,2 Hz = 2 · f1    ⇔    0,2 Hz / 2 = f1    ⇔    0,1 Hz = f1

Så sætter vi blot informationen ind i bølgeligningen og finder bølgefarten
v = λ · f1   ⇔   v = 1,5 m · 0,1 Hz    ⇔    v= 0,149 m/s


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2018 af mathon

Derudover en opgave:

                                            \small v=\lambda \cdot f=\left (1{.}49\; m \right )\cdot \left (0{.}2\; s^{-1} \right )


Skriv et svar til: Sammenhængden mellem bølgefart og bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.