Kemi

Koncentration ? ?

03. marts 2018 af Homework101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende opgave: 

I en spildevandsprøve fra Øresund måler I koncentrationen af NaCl til at være 0,35 M.

Hvor mange gram NaCl er der pr. liter havvand.

Kan det passe, vi først skal følge n=c*v

n(NaCl)=0,35 mol/L*1L = 0,35 mol

og derefter:

m = M*n

m(Nacl) = 58,4 g/mol * 0,35 mol = 20,44 g???

Hvad er det i procent (én liter vejer 1000 gram).

??

Når vandet i Øresund strømmer sydover er saltindholdet ca. 2%, mens det er omkring 1% når strømmen er nordgående. Hvilken vej strømmede vandet den dag vandprøven blev taget. 

??

Jeg skal vel først kunne svare på spg et og to, før jeg kan svare på spørgsmål 3.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2018 af mathon

\small \textup{saltprocent:}

                         \small \frac{20{.}44\; g}{(1000+20{.}44)\; g}\cdot 100\%=2{.}00\%


Svar #2
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

Mange tak, Mathon :)


Skriv et svar til: Koncentration ? ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.