Matematik

Areal

03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe ..?

Jeg fik det til -x-4x-48 ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af AMelev

Omkredsen er y + y - 12 + 2(x - 6) = 180.  Løs ligningen mht. til y og indsæt i udtrykket for arealet.

Arealet er x·y - 48 (de to trekanters areal).

Jeg får A(x) = −x2 + 102x - 48


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#0 hvad har du fået omkredsen til som funktion af x og y?

Du skal ende med
A(x) = -x2 + 94x - 48


Svar #3
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg gjorde sådan her:

O=2*(x-8)+y+(y-2*6)+10+10

Det oplyses så, at omkredsen skal være lig 180:

180=2*(x-8)+y+(y-2*6)+10+10

180=2x-16+y+y-12+20

180=2x+2y-8

Jeg finder et udtryk for y:

\frac{180}{2}=\frac{2x+2y-8}{2}

90=x+y-4

y=90-x+4

..


Svar #4
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Og så er arealet for en retvinklet trekant

A=\frac{1}{2}*h*g

for de to retvinklede trekanter med hypotenuserne 6 og 8 beregnes arealet. Da der er to fjerner jeg det første led i arealformlen og får

A=h*g\Leftrightarrow 6*8=48

Arealet af figuren er derfor

A=x*y-48

A=x*90-x+4-48

A=90x-x-44

Hmm, hvad gør jeg forkert?..


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af AMelev

#3 Det er korrekt, du skal bare regne det sammen til y = 94 - x og så indsætte i arealudtrykket. 
Resultatet i #2 er rigtigt - jeg havde glemt de skrå linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Når du indsætter y = 90 - x + 4 i arealformlen så indsæt i stedet y = (90 - x + 4)
da du indsætter et plus/minus stykke et sted hvor der ganges skal der parentes

Man kan også bare skrive parentes om det indsatte tal/udtryk hver gang man erstatter noget, da det altid vil være rigtigt. Kun nogle gange er parenteserne overflødige


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2018 af AMelev

#4 Du glemmer parenteser! x*(94-x)-48


Svar #8
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ah ja!

Tusinde tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.