Matematik

Vektor i rummet

05. marts 2018 af Julie2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har fået til opgave, at  løse nedstående.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

hvad tænker du selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r en trekants tre sider er kendt, kan trekantens areal beregnes ved brug af Heron's formel.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af mathon


Svar #4
05. marts 2018 af Julie2018 (Slettet)

Det forstår jeg ikke..... kan du måske forklare det yderligere?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af mathon

\small \textup{Kaldes trekant ABC's sider for}
\small \textup{a, b og c}
\small \textup{haves:} 
                                 \small 2s=a+b+c
                                 \small s=\frac{a+b+c}{2}
\small \textup{og trekantsarealet}
\small \small \textup{ved Heronberegning:}
                                 \small T=\sqrt{s\left ( s-a \right )\left ( s-b \right )\left ( s-c \right )}
                        


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2018 af mathon

\small \textup{Alternativt:}
\small \textup{\small \textup{I en ligebenet trekant er h\o jden p\aa \ grundlinjen tillige median.}}

\small \textup{Herefter kan Pythagoras anvendes til beregning af h\o jderne i de to trekanter i firkant ABCD.}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2018 af mathon

b)
          Areal af ABCD:    
                                       \small \tfrac{1}{2}\cdot h_1\cdot 16+\tfrac{1}{2}\cdot h_2\cdot 16=\left (h_1+h_2 \right )\cdot 8=\left (\sqrt{10^2-8^2} + \sqrt{12{.}2^2-8^2}\right )\cdot 8


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2018 af mathon

d)
        \small \small D=\left ( 0 ,8,-\sqrt{84,84}\right )


Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.