Matematik

Angiv for hver af graferne, hvilken af de tre funktioner den er graf for...

05. marts 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave, og jeg kan overhovedet ikke finde ud af den, da jeg har været syg, da vi havde om det i skolen, så nu prøver jeg at lære mig selv det, men jeg forstår det stadig ikke. En der kan hjælpe?

Opgaven er på billeder under;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af AMelev

Alle tre funktioner er eksponentielle, da de er på formen b·ax. Konstanten b = værdien i 0 ("Startværdien")
Konstanten a kaldes fremskrivningsfaktoren eller grundtallet.
Når a >1, er funktionen voksende og når 0 < a <1 er funktionen aftagende.
Hvis vi kigger på f(x), er a = 1.15, så funktionen er voksende og b = 3, så grafen skal skære 2.aksen i (0,3) - hvilken graf er det?
Tilsvarende overvejelser med de to andre.


Skriv et svar til: Angiv for hver af graferne, hvilken af de tre funktioner den er graf for...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.