Matematik

Grafer

05. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe?

Gælder det ikke, at når a > 1 så stiger grafen og omvendt falder den, når a<0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

To af graferne ligner eksponentielle funktioner, som kan skrives  y=bax
hvor a er den multiplikative væksthastighed. Dvs grafen vokser hvis a>1 og aftager hvis 0<a<1

Den sidste ligner en lineær, som kan skrives som   y=ax+b
hvor a er den additive væksthastighed. Dvs. grafen vokser hvis a>0 og aftager hvis a<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af AMelev

Jeg kan ikke lide parentesen (tallet a). a er normalt forbeholdt hældningskoefficienten ved lineære, fremskrivningsfaktoren ved eksponentielle funktioner og roden ved potensfunktioner.

?Du skal bestemme "væksthastigheden for x = 0"  = "tangenthældningen i (0,y)" = "den afledede funktion i x = 0".

Den lineære funktion har sin egen graf som tangent, og hældningen af den er positiv, da funktionen er voksende.
Funktionen, der hører til den grønne graf er også voksende, så den har en positiv væksthastighed.
?Funktionen, der hører til den røde graf er aftagende, så den har en negativ væksthastighed.


Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.