Matematik

Cirklens ligning

06. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med de sidste to stykker? Hvad er radius og hvorfor? Det ville være dejligt med en forklaring på det også :) på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

e) Centrum er (-2, 3), og ligningen er
x2 + 4x + y2 - 6y = -4

Da centrum er (-2, 3) er ligningen
(x - (-2))2 + (y - 3)2 = r2                         gang ud
(x2 + 4x + 4) + (y2 - 6y + 9) = r2            ryk rundt
x2 + 4x + y2 - 6y = r2 - 4 - 9

Dvs.  -4 = x2 + 4x + y2 - 6y = r2 - 4 - 9      =>   r = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af mathon

\small \textup{Cirkelligningen: }
                               \small x^2+2ex+y^2+2fy+g=0
\small \textup{har}
                               \small \textup{centrum:}     \small C(-e,-f)     \small \textup{og radius}   \small r=\sqrt{e^2+f^2-g}     


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2018 af mathon

\small \textup{i anvendelse:}
                               \small x^2+2\cdot \mathbf{\color{Red} 2}x+y^2+2(\mathbf{\color{Red} -3})y+\mathbf{\color{Red} 4}=0

                               \small \textup{centrum:}     \small C(-2,3)     \small \textup{og radius}   \small r=\sqrt{(-2)^2+3^2-4}=\sqrt{9}=3


Svar #4
06. marts 2018 af Mathian

Tak :) 


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.