Matematik

Betsem ligning for tangent i et bestemt punkt

06. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber at nogen kan hjælpe!!

Opgaven lyder at jeg skal finde en ligning til tangent i punktet 1,1

og betsemme monotoniforholdet, samt løs lignig f'(x)=0

Jeg er kommet frem til flg.

f(x):=3*x*ln(x)-x^2

den har jeg defineret, og udregnet f(1), og f'(1)

og får at f(1)=1, og f'(1)=-1

Så er jeg gået i stå

Det er opgave 8

Jeg vedhæfter fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Indsæt f(1)=1 og f'(1)=-1  i ligningen for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af mathon

Opgaven lyder at jeg skal finde en ligning til tangent i punktet (1,-1)

\small \small \textup{Tangentligning i (1,-1):}
                                        \small y=1\cdot (x-1)+(-1)


Svar #3
06. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for svaret det gav lidt mening


Skriv et svar til: Betsem ligning for tangent i et bestemt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.