Fysik

Hjælp søges til fysik :-)

06. marts 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej håber der er nogle der vil hjælpe med udregning til opgaven på billedet :-) facit i bogen er 3.4L , men jeg kan simpelthen ikke udregne svaret rigtigt....

Vedhæftet fil: hjælp.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Trykket i 2,5 m dybde:

p = p0 + ρgh

p = 101000 Pa + 1000 kg/m3 * 9,81 m/s2 * 2,5 m = 125525 Pa

Vi starter så med at finde ballonens volumen 2,5 m under vandet ved samme temperatur. Ved konstant temperatur gælder

p1V1 = p2V2  <=>

V2 = V1p1/p2

Så ballonens volumen ved 25o og 2,5 m under vandet er

V = 4,5 L * 101000 Pa / 125525 Pa = 3,6210 L

Så skal vi finde ballonens volumen ved samme tryk men ved 5o. Ved konstant tryk gælder

T1/V1 = T2/V2  <=>

V2 = V1T2/T1

Så ved 5o og 2,5 m under vandet er

V = 3,6210 L * (5 + 273 K) / (25 + 273 K) = 3,4 L


Svar #2
07. marts 2018 af 10986

Tusind tak - det var en stor hjælp!


Skriv et svar til: Hjælp søges til fysik :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.