Tysk

TYSK GRAMMATIK HJÆLP

07. marts 2018 af 1stein (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er dette grammatisk korrekt?

Wolfgang sagt im Artikel, dass die DDR für viele wie ein großes Gefängnis gewesen sei. Mike meint ebenfalls, sie sei wie ein großes Gefängnis gewesen, weil die Stasi ihn und seine Familie beobachtet hatte.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Wolfgang (er) sagt im Artikel (m), dass die DDR (f) für (FH) viele wie ein großes Gefängnis (n-?) gewesen(FN) sei.

Mike (er) meint ebenfalls, sie sei wie ein großes Gefängnis (n-?) gewesen (FN), weil sie wie ein großes Gefängnis(n-?) gewesen sei (LED), weil die Stasi (f) ihn und seine Familie (PL) beobachtet hatte (FN).

Et lille fejl:

gewesen sei (Ledsætning - Verbum til sidst)

FH = Forholdsord (für - Akkusativ)

? = Genstandsled

FN = Førnutid

LED = Ledsætning (Verbum til sidst)


Svar #2
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Hvordan skal den skrives?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Jeg har allerede rettet opgaven, men den skal skrives:

Wolfgang sagt im Artikel, dass die DDR für viele wie ein großes Gefängnis gewesen sei. Mike meint ebenfalls, sie wie ein großes Gefängnis gewesen sei, weil die Stasi ihn und seine Familie beobachtet hatte.

Jeg har markeret med fed, hvad der er blevet retter.

Da det er en ledsætning, skal verbummet være til sidst.

Du må gerne trykke brugbart svar, hvis det kunne bruges :-)


Svar #4
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Ok, men skal der være "dass" imellem ebenfalls og sie"


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Det ville jeg selv havde gjort, da (dass) er et bindeord og giver sætningen et bedre sammenhæng.


Svar #6
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Ok, og kan ud også hjælpe med at rette dette?

Ich weiß nicht, ob du unsere Vorlegungen gelesen hast, aber in der Vorlegung sagten wir zwei falsche Dinge aus Versehen, die wir richtig geschrieben hatten. Und ich weiß, dass es normalerweise nicht in Ordnung ist, mit diesen Erklärungen zu kommen, nachdem die Aufgabe gesendet wurde. Aber die Aufgabe ist formell schriftlich, und deshalb hoffte ich, dass du vielleicht eine Ausnahme machen wolltest.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Jeg har desværre lidt travlt pt., da jeg også har mine egne opgaver at tage mig af, men jeg kan muligvis nå at besvare den inden imorgen :-)

Hvornår er det til?


Svar #8
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

kl. 17:00

men hvis du ikke har tid, så er det fint nok


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Jeg tror desværre ikke, jeg kan nå det, men håber jeg har været til nytte ;-)


Svar #10
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Jo du har været en god hjælp!


Svar #11
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Vendt, kan man sige dette: Wolfgang sagt im Artikel, dass die DDR für viele wie ein großes Gefängnis gewesen sei. Mike meint ebenfalls, sie wie ein großes Gefängnis gewesen sei, weil die Stasi ihn und seine Familie beobachtet hatte. Und man durfte nicht die DDR verlassen.


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Wolfgang sagt im Artikel, dass die DDR für viele wie ein großes Gefängnis gewesen sei. Mike meint ebenfalls, dass sie wie ein großes Gefängnis gewesen sei, weil die Stasi ihn und seine Familie beobachtet hatte. Mike meint auch, dass man nicht die DDR verlassen darf.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Kan du ikke trykke på brugbart svar, da det også vil hjælpe mig lidt.


Svar #14
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Jo, men jeg kan jeg ikke skrive "durfte"?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Ikke da det er infinitiv altså navneform


Svar #16
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Det er datid?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Darf står også i datid min ven

dürfen Verbum <darf, durfte, dürfen el. gedurft>


Svar #18
10. marts 2018 af 1stein (Slettet)

Nej nej "durfte" er datid af "dürfen"


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Du skal finde bøjningen ud fra verbummets infinitiv form - Ikke er,sie,es bøjningen.

Dvs. 

At det IKKE skal være (er/sie/es - darf "NT" - durfte "DT")

Men det skal derimod være: 

dürfen Verbum <darf, durfte, dürfen el. gedurft>

altså darf


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Når der står "dass" altså "at" på dansk, så er verbummet infinitiv og skal derfor bøjes ud fra dens infinitiv form


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.