Tysk

Tysk fortsættersprog B - Hvad forventer læren?

07. juli 2023 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg skal starte på STX efter sommerferien. Jeg skal have tysk fortsætterssprog på b niveau. Hvad forventer læren man kan? Skal man være god til at snakke tysk i forvejen, eller bare kunne basale grammatiske regler, og konsturer simpel sætninger????


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juli 2023 af Moderatoren

Der er "bare" det, som du har lært i 9. klasse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2023 af Stygotius (Slettet)

Man forventer bare at du er villig til og ivrig  efter  at lære mere.

Ingen er født med at kunne tale/skrive/læse tysk. Vi har alle, danskere og tyskere,  skullet lære det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2023 af lakk (Slettet)

Som regel plejer læreren at samle alle elever op ved at gennemgå det helt basale i tysk fra starten af, og derefter vil de bygge på din viden. Dvs. at du ikke skal være nervøs for at du skal kunne sige perfekte og meget komplekse sætninger i tysk allerede nu, MEN jo mere træning du har i forvejen og jo mere viden du har fra start af, des nemmere bliver det i gymnasiet, fordi der også vil komme mange andre svære fag i dit forløb. Men for at klare sig godt i tysk B skal du altså virkelig følge med i undervisningen og faktisk træne det mundtlige en hel del, så du kan vise læreren, at du forstår og taler tysk.

Et råd til en start kunne være, at du har et basalt ordforråd for hvordan du introducerer dig, kan noget basal grammatik og måske også ser nogle tyske videoer på youtube i ny og næ, så du kan vænne dig til sproget og udtalen. Husk: Übung macht den Meister :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2023 af TorbenSchmidt

Typisk forventes det, at du har en vis viden om basale grammatiske regler og kan konstruere enkle sætninger. Det kan være nyttigt at have kendskab til nutid og datid (Präsens og Präteritum), ordforråd om dagligdags emner og evnen til at beskrive dig selv og din hverdag på tysk.

Hvis du allerede har haft tysk i folkeskolen eller på et tidligere gymnasialt niveau, vil det selvfølgelig hjælpe dig med at være forberedt. Men selvom du ikke har haft meget erfaring med tysk før, er det ikke noget problem, da B-niveauet normalt tager hensyn til elever med varierende tyskkundskaber.

Under alle omstændigheder vil undervisningen på B-niveau være tilrettelagt, så du gradvist forbedrer dine tyskkundskaber, udvider dit ordforråd og bliver mere fortrolig med at kommunikere på tysk både skriftligt og mundtligt.

Så kort sagt, forventes det, at du har nogle grundlæggende tyskkundskaber, men du behøver ikke at være flydende. Undervisningen vil hjælpe dig med at udvikle dine sprogfærdigheder, så du kan blive mere selvsikker i at kommunikere på tysk. Held og lykke med dit tyske studie, og nyd din tid på STX!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2023 af Stygotius (Slettet)

Man vil nok forvente at du er fortrolig med basale ting som den bestemte og ubestemte artikel samt med at bøje regelmæssige verber i de 4 hovedtider plus kender "at være" og "at have", og at du nogenlunde ved hvad de forskellige kasus bruges til   ......altsammen 9.klasses stof..


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2023 af Stygotius (Slettet)

Ja, held og lykke med dit  tyskstudium.


Skriv et svar til: Tysk fortsættersprog B - Hvad forventer læren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.