Fysik

Beregning af v og T - bølger

08. marts 2018 af meitner - Niveau: C-niveau

Jeg får oplyst, at λ = 55 cm og at f = 2,4 min-1 

v og T skal bestemmes

_______________________

Jeg ville beregne først via T = 1 / f = 1/144 s-1 = 144 s-1

Derefter v = f * λ = 144 s-1 * 0,55 m  = 0,381944 m/s 

Jeg forstår dog bare ikke fysik så godt, og jeg ved ikke om, hvad jeg har beregnet er rigtigt? Og hvis jeg f.eks. har 0,3333 Hz ville det så svare til 3 s-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af mathon

         \small f=2{.}4\cdot min^{-1}=2{.}4\cdot\left ( 60\;s \right )^{-1}=\tfrac{2{.}4}{60}s^{-1}=0{.}04\;Hz

         \small T=\frac{1}{f}=\frac{1}{0{.}04\; s^{-1}}=25\;s

...

         \small \small v=\lambda \cdot f=\left (0{.}55\;m \right )\cdot\left ( 0{.}04\;s^{-1} \right )=0{.}022\; \tfrac{m}{s}


Skriv et svar til: Beregning af v og T - bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.