Bioteknologi
Fordøjelse: kemisk nedbrydning af mad foregår fra madpartiklernes overflade
Den mekaniske opdeling og kemisk nedbrydning starter i munden, hvor fortænderne skærer maden i stykker og kindtænderne knuser maden, så den samlede overflade forstyrres. Detter vigtigt, da den kemiske nedbrydning netop foregår fra madpartiklernes overflade..
Jeg forstår ikke helt, hvad det vil sige, og håbede derof rpå at en måske kunne skære det lidt mere ud i pap? Tak...
Svar #1
14. marts 2018 af Skaljeglavedinelektier
Jo mindre stykker, du får tygget din mad i, jo større overflade fås der, hvilket gør det lettere for enzymerne at komme til og sætte gang i første trin i fordøjelsen.
Skriv et svar til: Fordøjelse: kemisk nedbrydning af mad foregår fra madpartiklernes overflade
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.