Bioteknologi

Problematisk hvis der blev nedbrudt proteiner i munden?

14. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor ville det være farligt, hvis proteiner blev nedbrudt i munden? Sådan ifht. hvorfor proteiner KUN nedbrydes i mavesækken.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2018 af AngelOneOne

Hej,

Jeg ved det ikke, men umiddelbart vil jeg tro at det er fordi proteiner består af amonisyrer. Aminosyrer er, som navnet antyder, syrer og vil derfor angribe tændernes emalje. Som sagt ved jeg det ikke, men det er mit gæt.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
17. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2018 af Egofaciens

Et gæt kunne være, at enzymer er proteiner (hvis vi går ud fra, at det ville være enzymerne, der nedbrød proteinerne - ligesom det sker i mavesækken), og hvis enzymerne så nedbrød proteinerne i munden, så ville de nedbryde sig selv .. Når enzymerne så nedbryder sig selv, vil alle mulige nødvendige processer i munden bliver standset, hvilket ville være meget farligt.


Skriv et svar til: Problematisk hvis der blev nedbrudt proteiner i munden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.