Matematik

Brøk

14. marts 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen er ikke den klogeste inden for brøker. 

Nogle der kan hjælpe med den her: Skriv en brøk der er halvt så stor som 3/5. 

Så skulle jeg også skrive en brøk der er større end 1/4 og mindre end 1/3. Hjælp, med en forklaring! Gerne der er let og forstå! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2018 af SuneChr

\frac{1}{4}=\frac{6}{24}                                \frac{1}{3}=\frac{8}{24}                                  \frac{5}{24}<\frac{6}{24}<\frac{7}{24}<\frac{8}{24}<\frac{9}{24}

\frac{3}{5}\cdot \frac{1}{2}     man ganger tæller med tæller og nævner med nævner.
 


Svar #2
14. marts 2018 af Elninoo

Oh så 3/5 *1/2= 3/10 dele? Enig?

Den med en brøk større end 1/4 og mindre end 1/3, i don't get it


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

For at kunne sammenligne 1/4 og 1/3 med hinanden er det nemmest hvis de har samme nævner. Hvis vi nu forlænger 1/4 med 3 og 1/3 med 4, så får de samme nævner.

1/4 = (3*1)/(3*4) = 3/12

1/3 = (4*1)/(4*3) = 4/12

Vi kan ikke finde et tal mellem 3 og 4, så lad os forlænge begge brøker med 2:

3/12 = 6/24

4/12 = 8/24

Nu kan vi finde et tal mellem de to brøker, nemlig 7/24. Så 7/24 ligger mellem 1/4 og 1/3.


Svar #4
14. marts 2018 af Elninoo

Oh på den måde. Right. Lad os se om jeg kan huske det. Så man skal bare have forlænget en brøk til den har samme nævner, og tælleren indtil der er et tal mellem begge? Right


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.