Matematik

Vinkel A

14. marts 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde vinkel A, men det ser ud til at jeg har regnet forkert, fordi den ser ud til at være mere end 39.

Vedhæftet fil: 2018-03-14_22-09-48.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2018 af Mathias7878

Hvad kender du?

- - -

 

 


Svar #2
14. marts 2018 af Stjerneskud2016

Hypotenusen som er 39 og den hosliggende katete som er 30


Svar #3
14. marts 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Mathias7878

Vedhæftet fil:2018-03-14_22-12-44.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2018 af ringstedLC

For det første: Hvorfra kommer værdierne?

Og for det andet: Hvor er den retvinklede trekant?


Svar #5
14. marts 2018 af Stjerneskud2016

Det er opgave b)

ringstedLC

Vedhæftet fil:2018-03-14_22-12-44.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2018 af StoreNord

Du har ikke nogen hypotenuse på 39.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2018 af Mathias7878

Bestem |AH| vha. pythagoras. Bestem derefter |AB| vha. pythagoras også. Så kan du bestemme vinkel A vha. cosinusrelationerne, da du nu kender alle siderne i trekanten.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2018 af ringstedLC

Og der er ikke nogen katete på 30.

Du tager lige en gang Folkeskole trigonometri igen:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/trigonometri/retvinklet-trekant

Og så tales vi ved.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2018 af AMelev

#0 Du ved ikke at A = 90º, så CB er ikke hypotenuse og AC ikke katete, fordi det er begreber, der knytter sig til retvinklede trekanter, men du kender dem.

Trekant AHC er retvinklet, og du kender hypotenusen og den hosliggende katete i forhold til vinkel C, som så kan bestemmes ud fra cos-formlen for retvinklede trekanter.
AH kan, som #7 angiver bestemmes vha. Pythagoras.

Så kan du enten gøre som foreslået i #7, eller du kan beregne vinkel CAH ud fra vinkelsummen og vinkel BAH ud fra tangensformlen for retvinklede trekanter og så lægge dem sammen. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2018 af Mathias7878

Ved brug af pythagoras haves:

  |AH| = \sqrt{|AC|^2-|CH|^2} = \sqrt{30^2-26^2} = \:14.96663 \ \textup{cm}

samt

  |AB| = \sqrt{|AH|^2+|BH|^2 } = \sqrt{\:14.96663^2+13^2} = 19.82423 \ \textup{cm}

hvoraf

  cos(A) = \frac{|AC|^2+|AB|^2-|BC|^2}{2\cdot |AC|\cdot |AB|} = \frac{30^2+19.82423^2-39^2}{2\cdot 30\cdot 19.82423} = -0.19168

dvs

  \angle A = cos^{-1}(-0.19168) = 101.1^\circ

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2018 af AMelev

#10 Bem. Enheder må ikke bare klistres på til sidst - så passer lighedstegnet jo ikke.
I matematik regnes generelt uden enher. De føjes først på i konklusionen.


Skriv et svar til: Vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.