Kemi

Stofmængde

14. marts 2018 af fireniss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay, jeg er helt vildt forvirret over hvad stofmængde er, og hvordan man finder den.

Jeg skal finde den molare masse for calciumsulfat, og det har jeg fået til 136,15 g

Nu skal jeg så finde stofmængden for 136,15g calciumsulfat? Hvordan gør man det? er 1 mol bare 136,15 g eller??
Vi snakker ikke om stofmængdekoncentrationen - den ved jeg godt hvordan jeg finder...


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2018 af ChemistryIsKey

Ja du har helt ret! Du kan se det ud fra molarmassen (som du har gjort), at 136.15 g calciumsulfat svarer til 1 mol, fordi molarmassen er 136.15 g/mol. Den 'officielle' formel er;

     n = m / M

Og i dit tilfælde kan du skrive;

     n = 136.15 g / 136.15 g/mol = 1 mol

Som øvelse, så prøv at tænk/beregn hvor mange gram 2 mol calciumsulfat svarer til (altså regn den anden vej) eller fx hvor mange mol 300 gram calciumsulfat svarer til, så du rigtigt får brugt formlen!

:)


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.