Matematik

Cirkel + trekant

15. marts 2018 af PeterJensen13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man gribe den an? Finde vinkel c, ved at en cirkel er 360 grader, og derfor kan man dele den med 6, idet man kan opdele den 6 gange i samme størrelse, som er vist på billedE?? så vi får vinkel C til 60 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af SuneChr

Omkredsen af hele cirklen er 2\pi \cdot 25
Vinkel C er derfor    \frac{30}{2\pi \cdot 25}\cdot 360^{\circ}
Beregn arealet af den retvinklede trekant og af cirkeludsnittet og træk dem fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2018 af AMelev

#0 Du ved ikke, at det viste udsnit er 1/6 af hele cirklen, selv om det  kunne se sådan ud.

En lidt anderledes måde at skrive det på:
Buelængden b er r·v, hvor v måles i radian, dvs. at 30 = 25·v ⇔ v = 10/25 = 6/5. (rad).
Det skal så omregnes fra rad til grader via π(rad) = 180º ⇔ 1(rad) = 180º/π og altså 6/5(rad) = 6/5·180º/π = ...

Vinklen var altså ikke 60º.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2018 af SuneChr

# 0
Det ville få vidtrækkende konsekvenser for \pi , hvis vinklen og dén cirkelbue den udskærer,
begge er "renset" for \pi .


Skriv et svar til: Cirkel + trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.