Matematik

F bolle G

15. marts 2018 af Eldiab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er lang tid siden jeg sidst havde om f bolle g..... derfor har jeg lige brug for lidt hjælp.... :_)

f(x)=5-3x & g(x)=4x^3

f\circ g(x)=f(g(x))=5-3g(x)=5-3\cdot 4x^3=5-12x^3

g\circ f(x)=g(f(x))=4\cdot f(x)^3=4\cdot (5-3x)^3

Mener man laver det på denne måde (husker nok forkert)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2018 af AMelev

Det er helt, totalt og aldeles korrekt.
Du kan tjekke med dit CAS-værktøj: Definer f(x) og g(x) og bed så om f(g(x)) og g(f(x)).


Skriv et svar til: F bolle G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.