Matematik

linær funktion

16. marts 2018 af Fawk01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan løse disse opgaver?


Svar #1
16. marts 2018 af Fawk01 (Slettet)

opgaverne er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2018 af Mathias7878

Du fik hjælp til den første opgave i dit andet indlæg.

- - -

 

 


Svar #3
16. marts 2018 af Fawk01 (Slettet)

når ja, men det er også den anden jeg skal have hjælp til. der er jo vedhæftet 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2018 af Mathias7878

Prøv at se

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/lineare-funktioner

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2018 af ringstedLC

9.1.5 Lineær sammenhæng: y = ax + b, som er en ret linje med hældningen a og som skærer y-aksen i (0,b). Hvad oplyses som kan bruges til at beregne a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2018 af 123434 (Slettet)

1)

Om en lineær sammenhæng gælder det, at dens graf går gennem (5,6) og når x-værdien øges med 4, så øges y-værdien med 8. 

En lineær funktion har forskriften y=ax+b. 

Vi benytter af os Δy=a*Δx, da vi kender både x-tilvæksten og y-tilvæksten, kan vi finde hældningskoeffienten a. 

Vi ved, at når x vokser med 4, så vokser y med 8. Derfor er Δy=8 og Δx=4

8=a*4

a=2

y=2x+b

Vi har punktet (5,6), som grafen går igennem. Vi indsætter x=5 og y=6 i den lineære forskrift

6=2*5+b

6=10+b

b=-4

y=2x-4


Skriv et svar til: linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.