Matematik

Beregn det gennemsnitlige årlige procentvise fald i denne 4-årsperiode.

20. marts 2018 af Freja25 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave b? 

En eksponentielt aftagende funktion f er bestemt ved f (x) ? 717?0,7703x

a)  Bestem halveringskonstanten for f .
Halveringskonstanten er 2,2655988394

b)  En størrelse ændrer sig i 4 på hinanden følgende år med 10 %, - 25 %, 3 % og 5 % .

Beregn det gennemsnitlige årlige procentvise fald i denne 4-årsperiode. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du har 100% til at starte med, så har du efter 4 år

100% * 1,10 * 0,75 * 1,03 * 1,05 = 89,22375%

Vi finder den gennemsnitlige årlige rente som

100% * (1 + r)4 = 89,22375%  <=>

1 + r = 0,97190  <=>

r = -0,02810 = -2,810%


Svar #2
20. marts 2018 af Freja25 (Slettet)

Hvor får du tallet 0,97190 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2  Ophæv % på begge sider, divider med 100 på begge sider, tag fjerderod på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

100% * (1 + r)4 = 89,22375%  <=>

(1 + r)4 = 89,22375/100  <=>

1+r = 4√(89,22375/100)  <=>

1 + r = 0,97190


Svar #5
22. marts 2018 af Freja25 (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: Beregn det gennemsnitlige årlige procentvise fald i denne 4-årsperiode.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.